زخم‌پوش الیافی با قابلیت سرعت بالای رهایش دارو در دانشگاه آزاد اسلامی تولید شد 1397/08/02

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه خود موفق به تولید زخم‌پوش الیافی برای درمان زخم بستر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، امیرحسین نجفی دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با این تحقیق گفت: یکی از روش‌های درمانی زخم‌ها، استفاده از زخم‌پوش‌ها است. زخم‌پوش علاوه بر کنترل خونریزی، مانع حمله میکروب و ویروس به بافت آسیب‌دیده شده و مدت زمان درمان را نیز کاهش می‌دهد.

وی از نانو الیاف به عنوان یکی از مواد مورد استفاده در تولید زخم‌پوش‌ها نام برد و افزود: در این تحقیق با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ اقدام به تولید زخم‌‌پوش الیافی با بارگذاری داروهای شیمایی و گیاهی درون الیاف شده است.

نجفی، تولید این زخم‌پوش را برای بیمارانی که به دلیل نداشتن تحرک و لزوم استراحت، دچار عفونت و زخم‌بستر می‌شوند، دارای اهمیت دانست و گفت: از آنجایی که در تولید این زخم‌پوش از دستگاه فورس اسپینینگ استفاده شده است، علاوه بر تولید در حجم بالا، هزینه کم و زمان پایین، امکان تولید الیاف به اشکال مختلف برای انواع زخم‌ها نیز فراهم شده است.

وی افزود: همچنین به دلیل قدرت تولید بالای این دستگاه توانستیم زخم‌پوش‌های الیافی را با بارگذاری ۵ نوع دارو که ۳ نوع آن آنتی‌بیوتیک و ۲ نوع دیگر آن ویتامین است، تولید کنیم.

این محقق رشته مهندسی پلیمر، تغییر ماهیت ترکیب و آسیب به پلیمر و دارو به دلیل اختلاف پتانسیل الکتریکی را از معایب تولید زخم‌پوش‌های تولید شده با سیستم الکتروریسی بیان کرد و افزود: در این تحقیق علاوه بر رفع این معضل، برای اولین بار با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ نانو الیافی تولید شده است که خاصیت تکرارپذیری و یکدستی دارد، همین امر نشان از کاربرد مناسب این سیستم تولیدی دارد.

پژوهشی